Assortiment

Enkele van onze magere vleeswaren:

Biologische vleeswaren

Een overzicht van onze biologische vleeswaren:

Biologische vleeswaren:

rauweham- bio                      

achterham- bio               

snijworst – bio                      

palingworst -bio                 

boterhamworst-bio       

runder-rookvlees bio    

boterhamworst bio             

katenspek bio                      

gebraden gehakt bio           al deze biologische vleeswaren kunnen wij u op bestelling leveren, vraag naar de mogelijkheden!

 Biologische vleeswaren – glutenvrij

Wat is biologisch ?

Het duurzaamheidsbesef onder consumenten groeit. Niet alleen in de bouw- en energiebranche maar in toenemende mate ook in de voeding. Men realiseert zich dat de huidige productie van vlees niet goed is voor het milieu en voor het welzijn van de dieren. Door te kiezen voor de meest duurzame variant, biologisch vlees, is daar wat aan te doen.

Biologische landbouw  en veehouderij is gebaseerd op het behoud van milieu, natuur en landschap en het welzijn van dieren. Kortom, de biologische landbouw en veehouderij gaat uit van natuurlijke processen en stelt daarmee het welzijn van de dieren voorop.

Een ‘gangbaar’ dier krijgt te weinig ruimte, te veel medicijnen en krachtvoer omdat het snel moet opgroeien tegen lage kosten. In de biologische veeteelt krijgen dieren de ruimte en worden ze zonder kunstmatige ingrepen op een natuurlijke manier volwassen. Het hele jaar krijgen ze biologisch voer. En pas medicijnen als dat écht nodig is. En dat gebeurt niet vaak. Want de dieren hebben door hun gezonde manier van leven en eten een veel grotere weerstand waardoor ze minder vatbaar zijn voor ziekten. Dit alles komt ook de kwaliteit van het vlees ten goede. Het heeft een betere structuur, bevat minder water en is voedzamer. Dat zie je, ruik je en proef je!

Biologisch varkensbedrijf familie de Bruin

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn Theo en Francine de Bruin te IJsselstein (Utrecht). We hebben na een paar jaar zoeken in 1985 onze boerderij gekocht die toen erg oud en uitgeleefd was. Na eerst het huis te hebben verbouwd hebben we in de loop van de jaren ons bedrijf naar ons zin opgebouwd en uitgebreid.
Sinds 1990 zijn we van een scharrelvarkensbedrijf overgestapt naar biologisch. We waren toen één van de eerste bedrijven die op een biologische manier varkens ging houden. Voor veel mensen waren we een vreemde eend in de bijt. Ook onder ander boeren. De biologische manier van varkens houden is een heel mooie manier van varkens houden. Het is arbeidsintensiever maar het feit dat ze o.a. meer ruimte hebben en heerlijk in het stro vertoeven is toch een fantastisch gezicht en geeft veel voldoening.
Naast de biologisch varkens willen we in de toekomst een bed & breakfast met drie appartementjes beginnen op onze boerderij. Dus voor de toekomst kunnen de mensen ook een nachtje logeren op onze boerderij.

Biologisch varkensbedrijf familie de Bruin

Biologisch varkensbedrijf familie de Heer

In 1998 hebben wij ons gezinsbedrijf omgeschakeld van gangbare naar biologische varkenshouderij. Omdat de arbeid veel intensiever is hebben wij onze zeugenstapel teruggebracht van 130 naar 65 stuks. Toentertijd (een van) de grootste in omvang, maar anno 2010 wat betreft omvang onder het gemiddelde, maar als je de dieren goed wilt verzorgen voor één man groot genoeg. We hebben het bedrijf zo ingericht dat we alle biggen die uit onze zeugen geboren worden zelf groot kunnen brengen. De zeugen, biggen en vleesvarkens hebben de beschikking over voldoende ruimte om te kunnen leven. De dieren krijgen stro om een nest te bouwen voor de nacht maar hebben ook de mogelijkheid om in de buitenlucht rond te lopen. De dieren krijgen naast vers gras in de zomer en kuilgras in de winter ecologisch geteeld mengvoer. Dit betekent dat er geen synthetische bestanddelen toegevoegd zijn. Ook word geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. De dieren krijgen geen inentingen en geen preventieve antibiotica. Maar het belangrijkste vinden wij nogmaals de aandacht die we willen geven aan het individuele dier.

Biologisch varkensbedrijf familie de Heer